Sct. Mariæ Skoles Bigband blev grundlagt i foråret 1997 og senere suppleret med Aspirantbigbandet.

Formålet med bandet er todelt, idet der både er en indadvendt og udadvendt side. Indadtil skal arbejdet med bigband og instrumentalmusik bidrage til den enkelte elevs udvikling i retning af, på lang sigt at få musik som et sundt og varigt indhold i livet, sideløbende med - i nuet - at nyde kammeratskab, samvær og oplevelser i forbindelse med optræden i ensemble.

Udadtil skal bandet sprede glæde, underholde og være en glad ambassadør for Sct. Mariæ Skole - en skole, hvor musikken er højt prioriteret - og for Aalborg By som helhed.

Hvad er et bigband?

Med et "bigband" menes oprindeligt et jazzorkester, der er så stort, at det er nødt til at have udskrevne arrangementer. I virkeligheden behøver det dog, navnet til trods, ikke at være så stort i antal.

Sct. Mariæ Skoles Bigband består af saxofongruppe med alt- og tenorsax, en trompetgruppe og en rytmegruppe bestående af klaver, bas og slagtøj.

Den aktuelle besætning kan ses her.

Hvem kan deltage?

Medlemmerne er nuværende eller tidligere elever på Sct. Mariæ Skole, Aalborg. Man kan altså fortsætte sit medlemskab i nogle år, efter man har forladt skolen. Endvidere er der adgang for elever fra Aalborg Musikskole, der spillemæssigt har den fornødne standard.

Optagelse i Aspirantbigbandet kan ske allerede fra 2. klasse.